Taustakarttojen lisääminen
Lisää taustatietoja karttaasi, jotta saat kontekstia muille kartan tiedoille. Vaikka taustakartat eivät välttämättä tarjoa mittaustarkkuutta, ne ovat hyödyllisiä työhön liittyvien yleisten maantieteellisten tietojen tarjoamisessa.
Jos haluat määrittää minkä tahansa tuetuista kartan taustalähteistä, napauta Kartta -työkalurivillä ja valitse Tasonhallinta. Avaa Tasonhallinta, valitse Karttatiedosto-välilehti ja napauta sitten asianmukaista valonäppäintä.

Tuetut kartan taustatietojen lähteet ovat:
-
Trimble Maps
Trimble Maps on yksinkertaisin vaihtoehto kartan taustojen tarjoamiseen, jos maastotietokone on tyypillisesti yhteydessä Internetiin.
Trimble Maps ei edellytä konfigurointia ja sitä voi käyttää mikä tahansa Trimble Access-maastotietokone, jolla on voimassa oleva Trimble Access Software Maintenance Agreement tai kuka tahansa käyttäjä, jolla on voimassa oleva Trimble Access-tilaus.
Katso Trimble Maps.
-
Verkkokarttapalvelu (WMS)
Luo verkkokartta Trimble Access:ssa antamalla verkkokarttapalvelun (WMS) URL-osoite ja tarkastele palvelun tarjoamia tietoja Trimble Access -kartalla.
WMS:n toimittamien tietojen tarkastelemiseksi maastotietokoneen on oltava yhteydessä internetiin.
Katso Verkkokartat.
-
Verkkokarttaruutupalvelu (WMTS)
Luo verkkokartta Trimble Access:ssa antamalla verkkokarttaruutupalvelun (WMTS) URL-osoite ja tarkastele palvelun tarjoamia tietoja Trimble Access -kartalla.
Kun työskentelet offline-tilassa, voit käyttää WMTS:n karttatietoja Trimble Access-kartalla enintään 7 päivän ajan, mutta voit zoomata tai panoroida vain samoihin tietoihin kuin maastotietokoneen ollessa yhteydessä internetiin.
Katso Verkkokartat.
-
Verkko-ominaisuuspalvelu (WFS)
Luo verkkokartta Trimble Access:ssa antamalla URL-osoite verkko-ominaisuuspalveluun (WFS) ja tarkastele georeferoituja vektoritietoja WFS:stä Trimble Access-kartalla. Katso Verkkokartat.
Tallenna tiedot Trimble Access:ssa .wfs-tiedostona, jotta voit käyttää tietoja maastossa ilman internet-yhteyttä.
Voit valita ominaisuuksia WFS:stä ja tarkastella niiden attribuuttitietoja. Voit myös tarvittaessa kopioida ne työhön. Katso lisätietoja kohdasta Pisteiden, murtoviivojen ja monikulmioiden luominen KML-tiedostojen tai WFS:n kohteista alla.
-
Google Earthin KML- tai KMZ-tiedostot (.kml, .kmz)
KML- ja KMZ-tiedostot ovat Google Earthista luotuja linkitettyjä tiedostoja. Vaikka KML- ja KMZ-tiedostot eivät välttämättä tarjoa mittaustarkkuutta, ne ovat hyödyllisiä tarjottaessa työhön liittyviä yleisiä maantieteellisiä tietoja, kuten monikulmio, joka näyttää työmaan rajat tai läheisen kosteikon, joka on luonnosteltu paikalliselle alueelle Google Earthissa muutaman metrin tarkkuudella.
Voit valita ominaisuuksia KML- tai KMZ-tiedostosta kartalla Trimble Access:ssa ja tarkastella niiden attribuuttitietoja. Tartu-työkalurivin avulla voit helpommin valita kiinnostavan pisteen tai linjan lopun. Voit myös tarvittaessa kopioida ne työhön. Katso lisätietoja kohdasta Pisteiden, murtoviivojen ja monikulmioiden luominen KML-tiedostojen tai WFS:n kohteista alla.
Koska KML- ja KMZ-tiedostot ovat aina WGS 1984 -koordinaatistossa, ne voidaan linkittää mihin tahansa työhön, joka käyttää projisoitua koordinaattijärjestelmää. Ne eivät näy työssä, joka käyttää vain skaalakerrointa- tai ei projektiota / ei datumia -koordinaattijärjestelmää, koska WGS 1984 -koordinaatteja ei voida muuntaa työkoordinaateiksi.
-
Kuva
Linkitä omaan maastotietokoneelle tallennettuun taustakuvatiedostoon. Tämä vaihtoehto ei vaadi Internet-yhteyttä.
Katso Taustakuvatiedostot.

Pisteiden, murtoviivojen ja monikulmioiden luomiseksi Trimble Access-työssä valituista pisteistä, viivoista, murtoviivoista ja monikulmioista KML- tai KMZ-tiedostossa tai Web Feature Service (WFS) -palvelusta valitse sisällytettävät kohteet kartalta ja valitse sitten napauta ja pidä pohjassa -valikosta Luo valinnasta. Myös valittujen kohteiden attribuutit kopioidaan työhön.
Kun pisteet, murtoviivat ja monikulmiot on luotu työssä, voit käyttää niitä merkintä- ja Cogo-toimintoihin tavalliseen tapaan.
Tarvittaessa voit myös muokata työhön kopioituja murtoviivoja tai monikulmioita esimerkiksi lisätäksesi uuden mittauspisteen:
-
Jos haluat lisätä yhden pisteen murtoviivaan, valitse piste ja murtoviiva kartalta. Napauta ja pidä painettuna murtoviivaa sen segmentin lähellä, johon haluat lisätä pisteen, ja valitse sitten Lisää piste. Käytä samaa prosessia lisätäksesi pisteen monikulmioon.
-
Jos haluat poistaa pisteen murtoviivalta, valitse piste kartalta ja valitse sitten napauta ja pidä pohjassa -valikosta Poista piste. Käytä samaa prosessia pisteen poistamiseen monikulmiosta.